Wat is de Gecombineerde Leefstijl Interventie?

De gecombineerde leefstijlinterventie, afgekort GLI, is een 2 jarig programma waarin mensen met overgewicht werken aan een gezondere leefstijl door duurzame gedragsverandering. Met als streven 5 tot 10% gewichtsverlies. Maar de focus ligt niet alleen hierop. De thema’s die aan bod komen zijn: voeding, beweging, ontspanning, stress, slapen en timemanagement.  

Wat kun je verwachten? 

  • je voelt je en bent fitter
  • je hebt minder stress en slaapt beter
  • je hebt een verbetert voedingspatroon
  • en beweegt met (meer) plezier

Bespreek met je huisarts of praktijkondersteuner of de GLI passend voor je is.

voor wie is de gli?

Om mee te kunnen doen aan een GLI moet je doorverwezen worden door je huisarts. 

  • je bent gemotiveerd om 2 jaar lang te werken aan een betere leefstijl
  • je hebt overgewicht (BMI tussen de 25 en 40)

Bespreek met je huisarts of praktijkondersteuner of de GLI passend voor je is. 

wat houdt een gli in?

Ik bied 2 programma’s aan: COachen Op Leefstijl (CooL) en SLIMMER. Je kunt hieruit een keuze maken. Beide programma’s duren 2 jaar en vinden plaats in zowel groepsverband als via individuele gesprekken. 

Het CooL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken. Als leefstijlcoach begeleid ik dit programma.

SLIMMER wordt door mij als leefstijlcoach, een fysiotherapeut en diëtist gegeven. Het eerste half jaar is de begeleiding vrij intensief, met wekelijkse bijeenkomsten bij de fysiotherapeut en regelmatig afspraken bij de diëtist. Na een half jaar gaat het programma over in de onderhoudsfase.  

 

wordt de gli vergoed?

Er zijn verschillende GLI’s die vergoed worden vanuit de Basisverzekering, waaronder CooL en SLIMMER. Je betaalt hiervoor ook geen eigen risico.